top of page

PDT - fotodynamická terapie

LED biologické světlo je moderní metoda péče o pokožku, která vede k celkovému zlepšení stavu pleti. Patří mezi velmi oblíbené omlazující metody pro svoji neinvazivnost a vynikající efekt ošetření. LED paprsky, známé též jako studené světlo, pronikají do hloubky pleti a pomocí silného záření je stimulována buněčná obnova pleti a ozdravné procesy v ní.


LED biologické světlo lze použít jako samostatné ošetření, ale také v kombinaci s některými kosmetickými ošetřeními, což výrazně zvýší jejich efekt. U ošetřeních, kde lampu běžně využívám je to vždy uvedeno.



Pro koho je PDT LED OMEGA ošetření vhodné?

Studené světlo je vhodné pro všechny typy pokožky. Díky speciálnímu monochromatickému světlu má ošetření vysoký účinek, a zároveň je bezpečné, protože PDT/LED OMEGA nevyzařuje žádné škodlivé ultrafialové, ani infračervené záření.


Kontraindikací k použití přístroje je epilepsie, těhotenství, léčba antibiotiky a některé další potíže.




Barvy, barvy, barvičky ...


ČERVENÉ SVĚTLO 630 - 635 nm (hloubka průniku 1 - 6 mm)

Vlnová délka 630 nm je známá jako „bioaktivní světlo“. Využívá se zejména ke zlepšení elasticity pokožky a celkového stavu pleti, k redukci pigmentací, zlepšení hojení po úrazech a zákrocích, k omlazení a zvýšení produkce kolagenu, zmenšení pórů v obličeji, ale také pomáhá na unavený obličej a dokáže zlepšit kvalitu spánku. Má výrazný antioxidační účinek pro stárnutí pleti.


MODRÉ SVĚTLO 400 - 470 nm (hloubka průniku 1 mm)

Využívá se zejména k odstranění akné a redukci jizev po akné, dále při červenání pleti a kuperóze. Modré světlo také skvěle pomáhá proti zimním depresím, způsobeným nedostatkem slunečního svitu. Zároveň efektivně působí na citlivou pokožku. Vlnová délka 470 nm, může účinně zničit Propionibacterium bez poškození kůže a výrazně zkrátit hojení akné (acne vulgaris) a tlumit jeho vznik. U většiny klientů dokáže ve velmi krátké době redukovat výskyt akné o 50-60%.Má baktericidní protizánětlivé účinky.


ZELENÉ SVĚLO 525 - 548 nm (hloubka průniku 0,5 ~ 2 mm) Dokáže redukovat barevnost pleti s pigmentacemi, ale je také vhodné pro pleť bledou a unavenou, zašedlou nebo se žlutým nádechem. Pomáhá růstu vlasů - pozitivně působí na vlasové kořínky, působí proti padání vlasů u žen i mužů. Též má hojivé účinky. Oživuje stárnoucí pokožku a pomáhá obnovit buněčnou stabilitu, má neutralizační účinek. Zabraňuje vysušení pleti a působí příznivě proti otokům. Zlepšuje buněčnou výměnu kyslíku, zásobuje kožní buňky energií a zvyšuje celkovou imunitu, má hojivé účinky.


ŽLUTÉ SVĚTLO 560 - 590 nm (hloubka průniku 1 ~ 2 mm)

Působí detoxikačně, zlepšuje mikrocirkulaci, vaskulární problémy, napomáhá "buněčnému dýchání" zásobuje kožní buňky energií, zmírňuje pigmentové defekty, podporuje funkci lymfatického systému, vyhlazuje pleť, léčí zarudlou pleť a zvyšuje celkovou imunitu.


NACHOVÉ SVĚTLO

Dvoufrekvenční světlo je kombinací červeného a modrého světla a kombinuje také účinnost dvou druhů světelné terapie, zejména při léčbě akné.


BÍLÉ SVĚTLO

Širokospektrální světlo umožňuje zasáhnout hlubší vrstvy pokožky. Podporuje metabolismus a zlepšuje jemné kožní problémy.













54 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page